Fokbeleid

De bedoeling is om eerst te kijken naar gezondheid, karakter, bouw en dan kleur! Elke fokker heeft zijn eigen visie en eigen ideale hond in zijn hoofd waar hij naartoe wil fokken!

 

Wij willen graag toewerken naar sociale leuke honden met een goede wil to please en een mooie werkbouw die het goed doen in de hondensport: schapendrijven, flyball, agility, frisbee noem maar op! Pups gaan dan ook enkel en alleen naar mensen die ook echt iets willen gaan doen met hun hond...

 

Wij fokken alleen met geteste ouderdieren zo zijn ze getest op enkele dna ziekten namelijk Cea, Tns, Mrd1 en Igs. Ook de heupen (HD) schouders (SD) en ellebogen (ED) worden officieel getest en beoordeeld. Voor elke nest worden ook de ogen van de teven nog eens gecontroleerd op cataract en glaucoom (ECVO). 


Fokken met een stamboom betekent dat er sprake is van een hoofdzakelijk gesloten genenpoel. Het is daarom belangrijk dat er voorzichtig om wordt gegaan met deze genen. Wij kiezen er dan ook voor om dragers (bijvoorbeeld van CEA), niet uit te sluiten voor de fok, maar wel bewust in te zetten. Dragers zullen daarom ook alleen gecombineerd worden met honden die vrij zijn, zodat er geen lijders geboren kunnen worden. Dit betekend dus dat de geboren pups deze ziekte niet zullen ontwikkelen.


Ook breng ik een paar keer en bezoek aan de dekreu zodat ik kan zien hoe hun karakter is op bepaalde plaatsen en wat ook zeker niet belangrijk is zodat de toekomstige elkaar een paar keer kunnen ontmoeten en elkaar wat beter leren kennen! 

Bij Syrah's Faith heeft kleur geen prioriteit. Wij zoeken een combinatie uit op karakter, gezondheid,werklust en bouw. Onder iedere combinatie vindt u de verwachte kleuren uit het nest. Gezien de honden die mijn kennel momenteel heeft, verwacht ik hoofdzakelijk zwart/wit, bruin/wit en driekleur.