Pupkopers

Mijn verwachting van mijn (toekomstige) pupkopers ligt best hoog omdat ik werkhonden fok. Ik verwacht dat mijn pups terecht komen bij mensen die actief bezig willen zijn met hun hond en dit kan op veel verschillende manieren, maar het liefst zie ik dat er met mijn pups gewerkt wordt  

Ik verwacht dan ook dat je in het eerste contact duidelijk kan maken waarom je voor mij als fokker hebt gekozen en wat je van plan bent om te gaan doen met je pup. Ook mensen die voor het eerst een hond kopen kunnen hele goede eigenaren zijn, 


Naast het feit dat mijn pups een actief leven moeten krijgen verwacht ik ook dat ze rust en regelmaat krijgen. Zeker het eerste jaar moet de mentale en lichamelijke belasting in balans zijn en mag de hond zeker niet overvraagd worden op welke manier dan ook. Door overbelasting van het lichaam maar ook van de geest kunnen er al vroegtijdig afwijkingen ontstaan. Afwijkingen die zowel de hond maar ook jou als pupkoper en mij als fokker zullen raken. Denk dan vooral aan ongewenst gedrag, of afwijkingen zoals HD/ED/spondylose.

Mijn pups groeien op in huis en ik verwacht met het verhuizen naar een nieuwe eigenaar ook dat dit zo blijft. Mijn eigen honden zijn naast sport/fok hond ook huishond en mijn beste maatjes.


Mijn pups zijn dan ook niet geschikt om puur te gebruiken als sportartikel. Ik verkies een gouden mandje met een trotse baas boven een hond die niet gewaardeerd wordt als er wat fout gaat maar wel de ene titel naar de andere haalt. Elke pup blijft voor mij speciaal, ongeacht het niveau dat de pups met hun eigenaars bereiken.

Mocht je jezelf herkennen in het gene wat hierboven geschreven staat, neem dan rustig contact op. Is dit niet het geval, dan denk ik niet dat ik de juiste fokker voor je ben om een pup bij te kopen.