Het is eigenlijk allemaal begonnen toen ik Syrah kreeg! Syrah is uit gegroeid tot zo een geweldige hond dat ik met haar graag eens een nestje wou doen. Helaas had syrah geen stamboom maar hier in belgie bestaat zo iets als een rish: een soort begin stamboom zeg maar!

Na aantal keren show lopen en hulp van een bevriende fokker is het gelukt om 2x een Zeer Goed te krijgen op show en konden we onze Rish aanvragen. Hierna moest syrah nog een aantal officiele testen ondergaan zoals heupen en ogen.

 

Hiervoor slaagde ze met vlag en wimpel. Daarna hebben we de verplichte DNA testen gedaan en daar uit bleek dat ze drager was op CEA, dus zaak om een vrije reu te vinden. Deze vrije reu kwam al snel op mijn pad namelijk Toto. Deze geweldige reu is ontzettend werklustig en net als Syrah volledig goedgekeurd qua gezondheidsonderzoeken. Samen hebben zij het eerste nest onder mijn kennelnaam "Syrah's Faith" gekregen. Een nest die een droom waar heeft gemaakt en waar ik ontzettend trots op ben!ik hoop dat Nyssa het stokje van haar moeder over mag nemen en zij net zulke geweldige pups krijgt als Syrah. Ook is haar broer Mats en zusje Lilou onderdeel geworden van mijn kennel en kan ik ze hopelijk in de toekomst inzetten om bij te dragen aan het geweldige ras, de Border Collie

Hoe het begon